Lichamelijke klachten; uw matras kan helpen bij deze problemen

Bij de meeste fysiotherapeutische of lichamelijke klachten zijn er meerdere oorzaken aan te wijzen. Heeft u niet het juiste matras, dan is de kans groot dat dit ook een bijdrage levert. Lichamelijke klachten waarbij u uw matras kunt nakijken zijn schouderpijn, nekpijn, pijn in andere gewrichten, fibromyalgie en slapende ledematen. CorrectSlapen kan u adviseren over het matras dat het beste bij u past.

Zeker op het moment dat u met klachten wakker wordt of u gedurende de nacht klachten ervaart is er met een aanpassing van uw huidige slaapsysteem veel te bereiken. Soms is bijvoorbeeld alleen een zachtere topper of nieuw hoofdkussen al voldoende.
Onze adviseurs staan graag voor u klaar met persoonlijk advies over een matras op maat.

Slecht slapen of CorrectSlapen?

Een goede nachtrust is niet voor iedereen een gegeven. Er zijn diverse factoren die een rol spelen. Aanleg, licht in de kamer, bioritme en stress. Maar ook het matras kan een belangrijke invloed hebben. Vraag ons om advies voor het beste matras.

Schouder klachten matras

Voor mensen die last van hun schouders hebben als ze op hun zij liggen verzachten wij de schouderzone in het nieuwe matras naar behoeven. Hierdoor kunnen de schouders beter in het matras verzinken waardoor de piekdruk afneemt. Tevens wordt hierdoor een ergonomisch correcte slaaphouding gecreëerd.

De 2 matrassen die het beste geschikt zijn bij schouderklachten zijn het Ergo matras en het CustoMatraz.

Rug klachten matras

Welk matras is nu het beste matras bij lichamelijke klachten als zoals rugklachten?

Een goede houding tijdens het liggen is van evident belang voor een goede nachtrust. 's Nachts moet het lichaam herstellen en weer opladen voor de volgende dag. Wat nu precies het juiste matras is blijft erg persoonlijk. Daarom meten wij eerst de drukpunten en de houding van het lichaam op met onze digitale meetapparatuur. Aan de hand van de verzamelde gegevens kunnen wij u van deskundig advies voorzien. Welke materiaalkeuze er het beste bij u past en of u baat heeft bij een zachtere schouderzone in het matras, de hardheid en zo verder. In onze showroom kunt u dan ook meteen na de meting de verschillende mogelijkheden uit proberen. Maak hier een afspraak.

lichamelijke klachten matras
Ergo matras
CustoMatraz

Vermoeid wakker worden

Hoe veel u ook slaapt, u krijgt ’s ochtends de vermoeidheid maar niet uit uw lichaam geschud. Dit kan te maken hebben met een te zacht, of juist een te hard matras. Misschien is het verouderd. Heeft u regelmatig onrustige nachten, maar weet u niet precies hoe dat komt? 

Fibromyalgie

Bij fibromyalgie of reuma ontstaat er pijn in het bindweefsel en de spieren. Dit gaat vaak gepaard met slaapproblemen. Een speciaal ontwikkeld matras kan deze klachten verminderen, waardoor u zich ook overdag een stuk beter voelt.

Personen met fibromyalgie hebben vaal last van een gevoelig contactoppervlak, hierdoor mag het matras niet te hard zijn maar ook zeker niet te zacht. Wij adviseren in ieder geval Talalay latex in de topper van het matras omdat dit materiaal zich erg goed vormt naar het lichaam en niet temperatuurgevoelig is.

Slapende ledematen

In Frankrijk zeggen ze: ik heb mieren. Zo voelt het ook een beetje als uw ledematen slapen. Irritante, kriebelende tinteling. Het wordt in het overgrote deel van de gevallen veroorzaakt door afgeknelde bloedvaten. Heeft u er ’s nachts vaak last van? Dan kan dat komen door een te hard matras.  In dit geval biedt meestal een goede druk verdelende toplaag (van bijvoorbeeld Talalay latex) de oplossing. Stel uw vraag aan CorrectSlapen.

Lichamelijke klachten in heup, schouder of nek

Uw gewrichten zijn complexe structuren waar van alles in mis kan gaan. Een gespannen slaaphouding kan ervoor zorgen dat uw heupen, nek of schouders continu onder druk staan. Of dat er een slechte doorbloeding plaatsvindt. Er kan dan pijn ontstaan. Zeker op het moment dat personen gedurende de nacht of ’s morgens als ze wakker worden last hebben is deze te verhelpen met een beter matras, of een matras dat beter is afgestemd op uw bouw. In veel gevallen biedt een nieuw hoofdkussen of andere toplaag ook al oplossing.

Graag staan de slaapspecialisten van CorrectSlapen klaar voor u met advies.

CorrectSlapen
De Dommel 23
5684 PP Best

KvK
17264585

Openingstijden
 7 dagen per week op afspraak geopend, eventueel ook in de avonduren.

::Btw-Nummer::
NL001687520B71
::Bankrekeningnummer::
NL32RABO0154384291

Verminder uw klachten en verbeter uw nachtrust met een matras van CorrectSlapen uit Best.